lunes, 3 de agosto de 2015

Plagi o inspiració. Mai diàleg

Parlem-ne. M’alegra saber que aquells que no saben escriure (i ho han demostrat editant un fanzine més propi d’un grup ultra de futbol que d’un partit polític), almenys sàpiguen llegir. M’alegra saber que, a més a més, trien bones lectures per inspirar les seves polítiques. M’alegra saber que aquesta estratègia portarà coses bones per les urbanitzacions de Sant Antoni de Vilamajor.

Així és, que l’equip de govern es dediqui a copiar, literalment, l’estratègia i programa electoral d’un partit de l’oposició (PUSA), pel què fa a les urbanitzacions, és un motiu d’orgull i satisfacció, com deia una de les persones non grates del nostre municipi. Normal, si tenim en compte l’excel·lent tasca realitzada pel PUSA i l’acurat programa electoral amb el qual es presentava a les darreres eleccions: millora en la senyalització, més actes culturals i esportius descentralitzats, més i millors inversions... en definitiva, tacte i mà esquerra. Prou deixadesa.

El problema és quan no es citen les fonts. El problema és quan prefereixes treballar sol, que escoltant els qui portem anys fent aquesta tasca. El problema és que quan aquells que presumeixen de ser els profetes del diàleg són en realitat els representants del monòleg. Llavors, deixa de ser inspiració per convertir-se en plagi per motius electoralistes. No estaria de més, però, que a més a més de saber llegir, aprenguessin a escoltar; sense esbufecs ni males cares quan, en Ple Municipal, es presenten noves propostes en forma de mocions, precs o preguntes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario