martes, 30 de junio de 2015

Demagògia


1 f. [LC]  [PO] Política fonamentada en la utilització de mètodes emotius i irracionals per a estimular els sentiments dels governats perquè acceptin promeses i programes d’acció impracticables.

2 f. [LC]  [PO] Estat polític en què el govern és lliurat a la multitud.

Que si la demagògia del PUSA per aquí, que si la demagògia del PUSA per allà... darrerament han estat  diferents els atacs des de les xarxes socials (tots provinents del mateix racó), acusant al PUSA d’emprar la demagògia en les seves comunicacions. Repasso una i altra vegada les definicions del diccionari de l’IEC sobre la demagògia i sóc incapaç de veure-hi reflectida alguna de les notícies de la pàgina web del PUSA, algunes de les mocions presentades o alguna de les iniciatives i xerrades organitzades. Completament incapaç.

Si fer demagògia és recollir les inquietuds dels nostres veïns i veïnes –i per extensió les nostres mateixes, ja que formem part de la mateixa comunitat-, si fer demagògia és treballar en els temes que preocupen, canalitzar les pors per la incertesa dels efectes sobre la salut de la possible col·locació d’una antena de telefonia mòbil al costat de les cases o queixar-nos dels greuges comparatius que patim reiteradament a Can Miret, Can Vila, Les Pungoles o Sant Julià d’Alfou...  si això és demagògia, dèiem, demanarem a l’Institut d’Estudis Catalans (o al mateix Pompeu Fabra) que revisi les definicions proposades.

Mentre no es modifiquin aquestes definicions, seguirem treballant en la mateixa línia, i demanarem més diàleg entre les parts afectades. Un diàleg que és una de les principals mancances de la política local de SAV d’avui en dia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario